Ste že kaj na trnih? Le še nekaj kratkih dni manjka do prireditve Punce v jami 2020. Skupaj se bo v rudnik podalo kar 318 pogumnih punc iz vse Slovenije, pa še Litve, Nemčije, Španije, Avstrije in Hrvaške zraven. Prepričani smo, da boste uživale. Mi uživamo že sedaj, ko pripravljamo prireditev.

Udeležba je za prvo tovrstno prireditev samo za ženske izjemna, veseli smo, da ste se odločile na poseben način skupaj obeležiti dan žena.

Vsem prijavljenim pošiljamo nekaj pomembnih napotkov. Upoštevajte jih, poleg tega pa ne pozabite, da je prireditev Punce v jami ne le tekmovanje (za vse, ki boste tekle) ampak tudi prireditev tovarištva in dobre volje.

Urnik prireditve Punce v jami 2020

od 10. do 11. ure –  zbor tekačic in pohodnic in prevzem startnih številk v bivši upravni zgradbi RTH (sedaj Nanocut), obrat Hrastnik – vhod z velikega parkirišča ob Delavski hranilnici. Naslov: Cesta 3. julija 7, 1430 Hrastnik; koor.: 46.148389, 15.084576. Prosimo, da prinesete s sabo podpisano izjavo o udeležbi (mladoletne naj imajo podpis staršev).

ob 11. uri – v upravni zgradbi predstavitev proge in varnostnih ukrepov. Udeležba je obvezna za vse udeleženke prireditve. Predstavnik RTH bo udeleženke seznanil s progo in varnostnimi ukrepi v jami, predstavnik organizatorja pa s podrobnostmi prireditve.

od 11.20 dalje prevoz udeleženk na Ajnzer, obrat v Trbovljah, na startno mesto (prevoz organiziran z avtobusi). Seznam avtobusov bo objavljen na vhodu v prireditveni prostor na prizorišču.

ob 11.45 uri – start teka in hoje. Start v razmaku 15 sekund.

12.30 do 13.55 – igra Met bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto in knapovska malica, možnost tuširanja.

ob 14.15 – koncert Lare Jankovič.

ob 14.45 do 15.15 – podelitev nagrad in žrebanje daril pokroviteljev med vsemi udeleženkami.

vmes igra: Met bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto. Rudarski škorenj udeleženka meče v kulmkišto preko glave obrnjena stran od kište. Za uspešen poskus se šteje, če škorenj pade v kulmkišto.

 Obvezna oprema

Na štartni poziciji na Ajnzerju v Trbovljah bo izkušeni rudar še enkrat pregledal obvezno opremo. Brez popolne obvezne opreme vhod v jamo ne bo mogoč! Zato še pred prihodom ne pozabite na:

  • čelado (priporočamo kolesarsko)
  • naglavno svetilko (priporočamo rezervne baterije)
  • še eno svetilko v roki (precej lažje boste tekle in hodile)
  • primerno obutev (tekaški (treking) ali pohodni čevlji)
  • primerno oblačilo (tekaška oprema za tekačice, dolge hlače in dolga majica za pohodnice)
  • brisača (priporočamo, ni obvezno)

Priporočljivo je, da se čelada tesno prilega glavi, da vas ne bo ovirala pri gibanju. V jamo je strogo prepovedan vnos: vžigalnikov, cigaret, alkohola in drugih »lepih stvari«.

V jami se temperatura giblje okrog 15 stopinj Celzija. Podlaga ni ravna, zato priporočamo pohodno obutev, oziroma takšno, ki vas bo primerno ščitila pred zvinom gležnja. Celoten opis trase si lahko preberete na tej povezavi.

Še to: ne pozabite na brisačo. Po preizkušnji v jami se boste lahko stuširale v zgornjem nadstropju bivše upravne zgradbe RTH.

Izjava

Pri prevzemu štartnih številk mora vsaka udeleženka oddati podpisano izjavo, s katero soglaša, da je seznanjena s pogoji sodelovanja na prireditvi Punce v jami. Izjavo natisnite, izpolnite in prinesite s seboj.

Merjenje časa in nagrade

Na prireditvi Punce v jami bomo merili čas vsem udeleženkam. Proglasili bomo zmagovalke v absolutni kategoriji, ki bodo dobile posebne nagrade in pokale. Poleg tega bomo proglasili tudi najboljše po kategorijah. Zmagovalke bodo prejele darilo, prve tri pa pokale. Na koncu podelitev bomo med vsemi udeleženkami izžrebali še dobitnice več kot 30 daril pokroviteljev. Nagrade in darila bomo predstavili v petek na spletni strani Punce v jami.

Kategorije:

od 14 do 20 let

od 21 do 30 let

od 31 do 40 let

od 41 do 50 let

od 51 do 60 let

nad 60 let

Na progo bomo udeleženke spuščali v razmaku 15 sekund.

Punce v jami pripravlja Zavod Savus, izdajatelj časopisa Savus in spletnega portala Savus.si ter organizator športnih prireditev Rudarski tek in Jamatlon, v sodelovanju z RTH in ZSSS.

Srečno!