Spoštovane punce!

Ste že kaj na trnih? Še nekaj kratkih dni manjka do prireditve Punce v jami 2020, ki smo jo iz 8. marca prestavili na 18. september (začetek ob 17. uri).

Prireditev bomo povsem prilagodili ukrepom zaradi koronavirusa. Na žalost moramo odpovedati vse aktivnosti, ki smo jih predvideli pred tekom (uvodni sestanek, pozdrav, navodila za udeležbo) in večino po teku (koncert, tekmovanje v metu bata škornja rikverc v kuolmkišto, proglasitev zmagovalk, žrebanje nagrad). Nekatere stvari bomo nadomestili na drug način.

Punce grejo v jamo

Vendar, tek bo. In to je najbolj važno.

Podelitev pokalov in nagrad za zmagovalke bomo pripravili posebej, nekaj dni po prireditvi na sedežu ZSSS v Ljubljani. Med udeleženke pa bomo takoj po teku razdelili 50 izdelkov naših pokroviteljev.

Vsem prijavljenim pošiljamo urnik prireditve. Prosim, da se držite navodil in jih dobro preberete.

Kaj, če vas ne bo?

Prosimo, da vse (zaradi lažje udeležbe in priprave startne liste), ki se ne mislite udeležiti petkove prireditve, to sporočite do srede, 16. 9., do 12. ure. Če ne boste prišle na tek, vam lahko pošljemo vrečko, ki jo dobijo vse udeleženke (majica, startna številka z vašim imenom in priimkom, darila pokroviteljev) ali pa vašo plačano prijavnino prenesete na prireditev Punce v jami 2021, ki bo ob dnevu žena prihodnje leto. Napišite, za kaj ste se odločile.

Še enkrat: upoštevajte navodila organizatorjev, poleg tega pa ne pozabite, da je prireditev Punce v jami ne le tekmovanje (za vse, ki boste tekle) ampak tudi prireditev tovarištva in dobre volje.

Obvezna uporaba mask

Na prireditvi je ob prihodu in prijavi na info točki obvezna uporaba mask. Masko lahko snamete šele na startnem prostoru, ko se pomikate po koridorju med trakovi, ki ga bo pripravil organizator. Držite se razdalje 1,5 metra. Masko si spravite tako, da jo boste imele med tekom pri sebi in jo boste lahko uporabile spet na ciljnem prostoru. Prevoz z avtobusom brez maske ne bo možen, zato prosimo, da se držite tega navodila. Na prizorišču bodo tudi razkuževalci, ki jih uporabite po potrebi.

Urnik prireditve Punce v jami 2020

od 17. naprej –  Tekačice in pohodnice se zberete, prijavite, prevzamete startne številke in se pripravite za start pred bivšo upravno zgradbo  RTH (sedaj Nanocut) v Hrastniku – vhod iz velikega parkirišča ob Delavski hranilnici. Naslov: Cesta 3. julija 7, 1430 Hrastnik; koor.: 46.148389, 15.084576.)

Prosimo, da prinesete s sabo podpisano izjavo o udeležbi (mladoletne naj imajo podpis staršev).

Opozorilo: Prosimo, da upoštevate startno listo. Na prijavno mesto (zunaj, pred upravno stavbo RTH) pridite 15 minut pred svojim startom, na startno mesto pa 3 minute pred startom.  Na progo bomo udeleženke spuščali v razmaku 15 sekund.

Obvezna je uporaba maske do minute pred startom. Masko imejte s sabo med tekom po jami, da si jo boste lahko nadele spet po prihodu na cilj. Upoštevajte navodila redarjev. Držite razdaljo 1,5 metra v koridorju pred info točko in pred startnim mestom. Razkužujte si roke. Razkužila bodo postavljena na startnem in ciljnem prostoru.

od 17.30 dalje prevoz udeleženk z avtobusi iz ciljnega prostora na Ajnzerju, obrat RTH v Trbovljah, nazaj na startno mesto v Hrastniku. Ko udeleženke avtobus pripelje na startni prostor v Hrastniku, se odpravijo domov.

ob 17.20 dalje – zaradi vaše varnosti podelitev nagrad  ne bo neposredno po teku, ampak bomo podelitev pripravili naknadno na sedežu ZSSS v Ljubljani. Rezultati teka bodo objavljeni na naši spletni strani. Žrebanje daril pokroviteljev med vsemi udeleženkami bomo opravili v obliki srečolova po prihodu na cilj v Trbovljah.

Obvezna oprema

Na štartni poziciji v Hrastniku bo izkušeni rudar še enkrat pregledal obvezno opremo. Brez popolne obvezne opreme vhod v jamo ne bo mogoč! Zato še pred prihodom ne pozabite na:

 • čelado (priporočamo kolesarsko)
 • naglavno svetilko (priporočamo rezervne baterije)
 • še eno svetilko v roki (precej lažje boste tekle in hodile)
 • primerno obutev (tekaški (treking) ali pohodni čevlji)
 • primerno oblačilo (tekaška oprema za tekačice, dolge hlače in dolga majica za pohodnice)

Priporočljivo je, da se čelada tesno prilega glavi, da vas ne bo ovirala pri gibanju. V jamo je strogo prepovedan vnos: vžigalnikov, cigaret, alkohola in drugih »lepih stvari«. Upoštevajte, da poteka prireditev v rudniku, bodite skrajno previdne.

V jami se temperatura giblje okrog 15 stopinj Celzija. Podlaga ni ravna, zato priporočamo pohodno obutev, oziroma takšno, ki vas bo primerno ščitila pred zvinom gležnja.

Izjava

Pri prevzemu štartnih številk mora vsaka udeleženka oddati podpisano izjavo, s katero soglaša, da je seznanjena s pogoji sodelovanja na prireditvi Punce v jami. Izjavo natisnite, izpolnite in prinesite s seboj.

Merjenje časa in nagrade

Na prireditvi Punce v jami bomo merili čas vsem udeleženkam. Proglasili bomo zmagovalke v absolutni kategoriji, ki bodo dobile posebne nagrade in pokale. Poleg tega bomo proglasili tudi najboljše po kategorijah. Zmagovalke bodo prejele darilo, prve tri pa pokale.

Kategorije:

 • od 14 do 20 let
 • od 21 do 30 let
 • od 31 do 40 let
 • od 41 do 50 let
 • od 51 do 60 let
 • nad 60 let

Punce v jami pripravlja Zavod Savus, izdajatelj časopisa Savus in spletnega portala Savus.si ter organizator športnih prireditev Rudarski tek in Jamatlon, v sodelovanju z ZSSS in RTH.

Dodatne informacije: 041/850-733

Srečno!

Ekipa Punc v jami