Spoštovane punce!


Žal smo morali še enkrat prestaviti našo prireditev. Punce v jami bodo končno prišle na svoj račun v petek, 18. septembra 2020, začetek načrtujemo ob 17. uri.
Žal je bil Hrastnik največje žarišče koronavirusa v Sloveniji. Stanje se umirja, zato smo prireditev prestavili v september, da bomo bolj sigurni v izpeljavo. Konec avgusta bi bilo izzivanje s prireditvijo preveliko. Prav tako tveganje. Prireditev mora sicer odobriti še NIJZ, vendar po dosedanjih pogovorih kakšnih večjih zadržkov ni, če se seveda epidemiološko stanje drastično ne poslabša. Zato tudi nismo mogli obveščati o prestavitvi prej.
Iskreno se zahvaljujemo vsem, da ste tako potrpežljive in z razumevanjem sprejemate vse spremembe, v katere nas sili situacija. Lahko ste prepričane, da mislimo na vas, da nam je težko in iskreno upamo na uspešno izvedbo teka. Zato še kako dobro denejo vzpodbudne besede, ki nam jih pošiljate.

Še enkrat: Prireditev bomo pripravili po zahtevah NIJZ. Vemo, da ste nekatere prijavljene tudi na druge tekaške prireditve, zato smo se (spet) odločili za petek popoldan in večer. Upamo, da si boste lahko vzele čas za udeležbo.
Vsa navodila za obnašanje, startno listo s časom vašega nastopa in ostale nujne podatke bomo poslali v tednu pred prireditvijo.
Vaša plačana prijavnina ob neudeležbi na letošnjih Puncah v jami velja za udeležbo v marcu 2021. Lahko jo boste vnovčile tudi za udeležbo na Zimskem jamatlonu, 5. decembra 2020.
Vrečke z majicami in darili pokroviteljev ter vašimi osebnimi startnimi številkami so pripravljene, prav tako nagrade za najboljše in 40 nagrad za srečolov med udeleženkami.
Za športno adrenalinsko prireditev Punce v jami vas je prijavljenih točno 333. Veselimo se snidenja, nasmeškov na blatnih obrazih ob prihodu v cilj. Vse, kar smo doslej napisali okrog prireditve, velja. »Pa naj že pridejo punce v jamo,« je nestrpen tudi Perkmandeljc, ki mu je v rudniških rovih res že pošteno dolgčas.
Srečno iz Zasavja!