Spoštovane udeleženke prireditve Punce v jami, še nekaj navodil, ki jih obvezno preberite in se ravnajte po njih.

 1. Najbolj pomembno: ne pozabite svoje obrazne maske.
 2. Na spletni strani https://rudarskitek.si/dokumenti/stratna-lista.pdf je objavljena startna lista. Poiščite se in si zapomnite, kdaj je na vrsti vaš start.
 3. Na prizorišče v Hrastniku (pred bivšo upravno zgradbo RTH (sedaj Nanocut) – vhod iz velikega parkirišča ob Delavski hranilnici. Naslov: Cesta 3. julija 7, 1430 Hrastnik; koor.: 46.148389, 15.084576.) pridite 15 minut pred vašim startom. Na info točki boste dobile svojo vrečko s startno številko.
 4. S seboj prinesite izpolnjeno in podpisano izjavo o udeležbi (mladoletne naj imajo podpis staršev).
 5. Na prostor se odpravite 3 minute pred startom. Obvezna je uporaba maske na prostoru za zbiranje do minute pred startom. Na startnem prostoru v koridorju držite razdaljo 1,5 metra.
 6. Masko imejte med tekom s seboj, da si jo boste lahko nadele spet po prihodu na cilj. Upoštevajte navodila redarjev.
 7. Oprema za jamo je predpisana: tekaška oz. pohodna oprema, čelada (najbolje kolesarska), lučka na čeladi in druga v roki. S seboj imejte rezervne baterije. Obutev tekaška ali pohodna.
 8. Razkužujte si roke. Na strateških mestih bodo postavljena razkužila.
 9. V jami dajte prostor tekmovalki, ki bo hitrejša od vas.
 10. Pazite na korake, proga je lahko deloma spolzka. Če pride do poškodbe, poskusite priti do zadnjega rudarja – reševalca, ki ste ga videle ob progi (nazaj). Ali pa opozorite sotekmovalke, da ste se poškodovale. Prosimo, opozorite reševalce, ki jih srečate, na poškodovano sotekmovalko.
 11. Postaja s plastenkami vode bo na sredi proge v rudniku.
 12. Na cilju dobite vodo. Oddahnite si, potem si nadenite masko in skozi koridor opravite vse »obveznosti«. Pripravili smo srečolov s 50 dobitki (srečko žreba predstavnica organizatorja), srečnice dobite dobitke na ciljnem prostoru, same si boste vzele krof in same boste vzele tudi darilo – rožico. Potem mirno odidite na avtobus. Ko bo poln, vas bo odpeljal v Hrastnik na startno mesto. Na avtobusu je obvezna maska. Jutri bomo objavili točen seznam dobitkov na srečolovu.
 13. Žal ne bomo mogli pripraviti zaključne prireditve in podelitve priznanj. Rezultati bodo objavljeni na naši spletni strani. Vsem udeleženkam bomo rezultate poslali v soboto tudi po e-pošti. Podelitev priznanj bomo skušali pripraviti prihodnji teden v Ljubljani. Če zaradi korone ne bo šlo, bomo pokale podelili osebno.
 14. Punce, vsem želimo SREČNO!